Stresszoldás, szorongás csökkentés

A testben rekedt stressz

Az életünk tele van olyan stressz helyzetekkel, amelyeket sajnos nem feltétlenül tudunk megfelelően kezelni. Nem sikerül tudatosan megválasztani a stresszválaszunkat, ami inkább a megtanult mintánk alapján automatikusan történik. Jobb esetben magától kioldódik, de gyakran bennünk marad, a lenyomatát pedig sejtszinten hordozzuk. Fizikailag például a fascia megőrzi az erőteljesebb stressz élmények, a minket ért fizikai vagy akár lelki traumák emlékét. A gyakori szorongás is „beívódik” testünkbe.

Hogyan oldódik a hosszan tartó szorongás és stressz hatása a shiatsu kezelések hatására?

Először is a megfelelő technikák alkalmazásával lenyugtatjuk a készenléti állapotot fenntartó szimpatikus idegrendszert és aktivizáljuk a nyugalmi állapotért felelős paraszimpatikus idegrendszert. Ahogy elindul ez a folyamat, máris érezhető az ellazulás és rövid idő múlva az elalvás előtti állapothoz hasonlót lehet tapasztalni. Megindulnak a testünkben a jótékony, öngyógyító, regenerációs folyamatok. A légzésünk elmélyül, lelassul, ami miatt a biztonság érzetét tapasztalhatjuk meg. Ha ebben meg tudunk nyugodni, végre megjelenthetnek bennünk azok a gondolatok is, amelyeket már nem a szorongás, az aggodalmak vagy a reménytelenség diktálnak, hanem a magunkba és a reményteli jövőbe vetett hit és bizalom sugall.

A shiatsu minden kezelési technikája, ötvözve a cranio sacralis terápia elemeivel, illetve a fascia oldásokkal kombinálva olyan csodás eredményeket képes hozni a stressz-kezelésben, amelyeket megtapasztalva sokan úgy érzik, megtalálták, amit kerestek és többszöri alkalom után még mindig úgy nyitják ki a szemüket a kezelés végén, hogy első mondatuk ez: „Óh, már vége is van? Ezt soha nem lehet megunni!” Ezentúl egy nagyon fontos változás történik. A rendszeres kezelés eredményeképpen az egész rendszer kezd átállni a pozitív beállítódásra, amelyben gyakrabban fordulnak elő bizakodóbb gondolatok, kellemesebb érzések, belső béke, lelki nyugalom, magabiztosság. Az éjszakai alvás és pihenés minősége jelentősen javul, ami után az egész napunk is sokkal szebb lesz természetesen. A bennünk történő pozitív változások, ugye ezt nem is kell mondani, milyen hatással lehetnek kapcsolatainkra és az élet minden területére…