Craniosacralis terápia

A craniosacralis kezelés számos betegséget és egészségügyi problémát kezel gyorsan, sikeresen, természetesen és mellékhatásmentesen.

Mit takar a craniosacralis elnevezés? Cranio-koponya, sacrum – keresztcsont, központi idegrendszerünk két alappillére. E két terület között él, mozog, áramlik, lüktet egy csodálatos, intelligens rendszer, melynek kezelése az összes működésünkre hatással tud lenni.
– Életenergiánkat frissíthetjük, és az idegrendszerünket kedvezően befolyásolhatjuk ezzel a kezeléssel.
Nagy hatékonysággal gyógyítja a migrént, a fejfájást, a nyak- és hátfájást, a derékfájást, de az állkapocs ízületi problémákat is.
Kezeli a stresszt, szorongást, depressziót, az alvási, hangulati, viselkedési és tanulási zavarokat
Ortopédiai és mozgásszervi problémákat és motoros koordinációs zavarokat is képes gyógyítani.
– Jótékony hatással van az emésztésre, a vérnyomásra, hormonrendszerre
Biztonságos és ajánlott terhesség alatt, traumás sérülést követően és a fizikoterápia szerves részeként használni.
– Minden korosztály számára hasznos, az újszülöttektől az idősekig.
Hogyan segít depresszió esetén?
Testünk a bennünket ért érzelmi hatásokra éppúgy azonnal reagál, ahogy a fizikaira.
A depresszió egy biológiai, neurokémiai rendellenesség, ahol az agy nem tudja szabályozni a hangulatot. Ha túl sok a belső vagy külső stressz, akkor a test önszabályozása meghiúsul, a test szövetei megfeszülnek, és ez mind a gerincvelőt, mind az agyat érinti.
A negatív érzelmek és fájdalmak érzelmi blokkokat hagyhatnak a testünkben, hosszan tárolva azokat, s ezek idővel szorongáshoz, depresszióhoz vezethetnek.
Ezek a blokkok éppúgy megtalálhatóak a koponyacsontok varratai közt, mint testünk kötőszövetes rendszerében, a craniosacralis terápia több síkon is kezeli az adott problémát.
A craniosacralis kezelés során testünk ellazul és mély relaxációs állapotba kerül, oldódik a stressz, agyműködésünk lelassul, a tárolt érzelmek pedig felszínre kerülhetnek, utat nyitva a gyógyulásnak.
A kezelés hatására fokozódik a paraszimpatikus és szimpatikus idegrendszer működése, optimalizálva az agyműködést, és aktivizálva a megfelelő hormonok (pl. szerotonin) működését is. Testünket és agyunkat elönti a nyugalom és jólét érzése, csökken a pulzus, a vérnyomás, elősegítve testünk öngyógyító folyamatait.