Testi fájdalmak hatékony kezelése

Befagyott váll, sajgó derék, nyakmerevség, megfáradt fájó ízületek, állandó fájdalom a hátban?

Hát-, gerinc-, váll-, nyak-, derék-, ízületi fájdalmakat lehetséges hatékonyan kezelni az osteopátia, a craniosacralis terápia, a thai jóga masszázs technikáival összeintegrált shiatsuval. Ez az Integrált Body Work kezelés.

Fenti problémák mindennapos gondok nemcsak idősebbek körében, hanem már a fiataloknál is. Az ok leggyakrabban: stressz, ülőmunka, túlzott fizikai terhelés, mozgásszegény életmód, rossz testtartás.

A shiatsu nyomó, ringató, lazító, nyújtó, kimozgató technikái mellett az izompólyák (fascia) oldása és a megfelelő helyeken kitartott, mély pontnyomások felszabadító hatással vannak a fájó testtájakra, ízületekre, a feszült részekre.

Ahogy oldódik a stressz, a nyugtalanság, a feszültség, megindul az energia kiegyenlítődése, végre az eddig energiahiányban szenvedő területek, szervek is hatékonyabban működhetnek. Melléktermékként képesek leszünk a pihentetőbb, mélyebb éjszakai alvásra, javul a közérzet, nő az inak és az ízületek hajlékonysága. A shiatsu masszázs (ami nem klasszikus masszázs, hiszen úgymond masszázs elemeket csak nyomokban tartalmaz) jótékony hatással van a bőrre, a vérnyomásra, az emésztésre is, valójában minden bennünk működő funkcióra, és ez igaz a lelki, valamint mentális működésünkre is.

A nyak-, derék-, csípő-, térd-, vállfájdalom elég gyorsan csökkenthető, majd megszüntethető és az eredmény is tartós lehet, hiszen a módszerek, technikák igen hatékonyak. A gerincsérv tünetei és maga a probléma is eltűnhet műtét nélkül komplex terápiával. Minden esetben van javulás. Az, hogy milyen gyorsan, milyen mértékben, megszűnnek-e teljesen a panaszok, teljesen személyfüggő. Számít, hogy mióta tart a probléma, mennyire súlyos. Az is fontos, hogy a kezelések alatt egy úgynevezett befogadó állapotban legyünk, ami segíti a jótékony folyamatokat. Nagyon-nagyon lényeges, hogy változtassunk azokon a dolgokon, amelyek okozzák a problémát, vagyis a személyes felelősségünk a változásban. Természetesen a rendszeres shiatsu kezelés sokat fog javítani, de ha a kiváltó ok továbbra is fennáll, a fájdalom visszatér idővel. Természetesen a munkahelyi ártalmak hatásait nehezebb megszüntetni, de odafigyeléssel lehet csökkenteni azokat. Szoktam az íróasztalnál vagy otthon végezhető do-in gyakorlatokat mutatni, ami szintén sokat segíthet.

A kezelés, melynek időtartama körülbelül egy óra, laza ruházatban, kényelmes matracon történik. Ez szintén növeli komfort érzetünket, segíti a gyorsabb ellazulást. Várok mindenkit sok szeretettel itt: FlowZone Egészségközpont – Fodor Angéla – shiatsu-gyógyász, Budapest, 14. kerület, Mogyoródi út 47.))