Gerinckezelési módok

Speciális gerincmasszázs, ami kellemes és igen hatékony, enyhíti a fájdalmat

Ha komolyan hozzáfogunk, hogy a gerinc erősítésére, állapotának javítására, a betegségeinek megelőzésére vagy vagy ha már probléma van, akkor a helyreállítására keressünk megoldást, rengeteg segítséget, információt, lehetőséget találhatunk.

Ezen az oldalon az általam is kipróbált, illetve használt módszerekről írok.

Elsődleges szempont, hogy felelősséget vállaljunk a saját egészségünkért és megtegyünk minden tőlünk telhetőt, hogy fenntartsuk, és megelőzzük a betegségek kialakulását. Illetve ha mégis megbetegszünk, szintén felvállaljuk a felelősséget gyógyulásunkért. Ehhez az is hozzátartozik, hogy időben segítséget kérjünk, ha már egyedül nem boldogulunk.

A gerinc hajlékonysága testmozgással megőrizhető idős korra is. A gerinc állapotának javítására otthon végezhető gyakorlatokat szoktam ajánlani a hozzám fordulóknak. A mozgásnak azért van nagy jelentősége, mert a gerincoszlop körüli izomzatot megerősítjük a rendszeres mozgatás által. Mindez elősegíti a terhek egy részének átvételét, ezáltal hosszú távon kíméli magát a gerincoszlopot.

A gerincbetegségek kialakulásának lehetnek lelki okai is. Általában a munkahelyi és a családon belüli stressz a legfőbb lelki ok, mely kiválthatja. Ilyen esetekben a kezelés fontos része lehet a lelki háttér feltárása, kezelése szakember segítségével.

A kezelés előtt rövid beszélgetéssel és állapotfelméréssel kezdünk, hogy lehetőség szerint a legmegfelelőbb kezelést adhassam.

A gerinc kezelése, gerincterápia

A kezelési módszereim alapjai: hollisztikus szemlélet, keleti gyógyászat ötvözése a nyugati orvoslás eszközeivel, az Öt elem tana, a meridiánok rendszere, osteopathia/craniosacralis terápia elemei, fasciakezelés, szimpatikus idegrendszer nyugtatása, paraszimpatikus idegrendszer aktivizálása.

Nem én gyógyítalak meg, inkább emlékeztetem a tested, hogy képes a helyes működésre. Segítem, hogy helyreálljon benned a harmónikus egyensúly, erősödjön a saját regenerációs képességed, illetve maga a struktúra is képes legyen átalakulni egy egészségesebb állapotba.