Gerinckezelési módok

FlowZen Shiatsu&Gerinc Terápia®

A gerinc életünk tartóoszlopa. Rossz tartásunk, problémák alatti meghajlásunk akadályozza az energia áramlását. A keleti gyógyászat szerint fontos információs és terápiás pontok érinthetők a gerincoszlopon és két oldalán.

A speciális gerinckezelés kellemes érzést ad, igen hatékony, és enyhíti a fájdalmakat.

Ha komolyan hozzáfogunk, hogy a gerinc erősítésére, állapotának javítására, a betegségeinek megelőzésére vagy vagy ha már probléma van, akkor a helyreállítására keressünk megoldást, rengeteg segítséget, információt, lehetőséget találhatunk.

Ezen az oldalon az általam is kipróbált, illetve használt módszerekről írok.

Elsődleges szempont, hogy felelősséget vállaljunk a saját egészségünkért és megtegyünk minden tőlünk telhetőt, hogy fenntartsuk, és megelőzzük a betegségek kialakulását. Illetve ha mégis megbetegszünk, szintén felvállaljuk a felelősséget gyógyulásunkért. Ehhez az is hozzátartozik, hogy időben segítséget kérjünk, ha már egyedül nem boldogulunk.

A gerinc hajlékonysága testmozgással megőrizhető idős korra is. A gerinc állapotának javítására otthon végezhető gyakorlatokat szoktam ajánlani a hozzám fordulóknak. A mozgásnak azért van nagy jelentősége, mert a gerincoszlop körüli izomzatot megerősítjük a rendszeres mozgatás által. Mindez elősegíti a terhek egy részének átvételét, ezáltal hosszú távon kíméli magát a gerincoszlopot.

A gerincbetegségek kialakulásának lehetnek lelki okai is. Általában a munkahelyi és a családon belüli stressz a legfőbb lelki ok, mely kiválthatja. Ilyen esetekben a kezelés fontos része lehet a lelki háttér feltárása, kezelése szakember segítségével.

A kezelés előtt rövid beszélgetéssel és állapotfelméréssel kezdünk, hogy lehetőség szerint a legmegfelelőbb kezelést adhassam.

 

 

 

 

 

 

A gerinc kezelése, gerincterápia

A kezelési módszereim alapjai: holisztikus szemlélet, keleti gyógyászat ötvözése a nyugati orvoslás eszközeivel, az Öt elem tana, a meridiánok rendszere, osteopathia/craniosacralis terápia elemei, fasciakezelés, szimpatikus idegrendszer nyugtatása, paraszimpatikus idegrendszer aktivizálása.

Fájdalmasak-e ezek a kezelési módszerek?

Leginkább nem. Sőt sokszor igen kellemesek, de természetesen a már „beteg”, blokkolt, korlátozott terület, csigolya körüli rész, a beidegződések érintettsége, becsípődések, a fasciák feszülése,  stb. miatt lehetnek érzékenységek, fájdalmak is akár. Inkább azt mondanám, egy rendkívül érdekes, különleges érzetet lehet megtapasztalni, vagy amolyan bensőséges kapcsolódást, amit bizonyos értelemben lehet intimnek is érezni, hiszen a gerincünket érintve, egy olyan részünkkel kerülünk kapcsolatba, ami beljebb van sokkal, mint amivel a hétköznapokban találkozunk.

Gyógyító eljárás a gerincterápia?

Gyógyulhatsz a segítségemmel, de valójában nem én gyógyítalak meg, inkább emlékeztetem a tested, hogy képes a helyes működésre. Segítem, hogy helyreálljon benned a harmónikus egyensúly, erősödjön a saját regenerációs képességed, illetve maga a struktúra is képes legyen átalakulni egy egészségesebb állapotba.

Ahogy reagál az idegrendszer a megfelelő érintések, technikák hatására, arra késztetjük a működési rendszereinket (hormon-, emésztő-, vérképző-, légző-, ideg-, nyirok-, craniosacralis, mozgás-szervrendszer), a szerveket, izmokat, szöveteket, hogy hogy újra rendezzék magukat.