Emésztési problémák kezelése

Emésztési problémák javítása, helyreállítása shiatsu terápiával – Hara kezelés

A legtöbb emésztőrendszert érintő probléma esetén lehetséges javítani a kialakult helyzeten, gyakori, hogy meg is szűnnek a tünetek. Természetesen akut vagy krónikus betegségek esetén a kezelő orvossal kell konzultálni. A shiatsu kezelés a legtöbb esetben nagyon hatékony, akár önállóan vagy kiegészítő terápiaként alkalmazva.

Itt is kihangsúlyoznám a saját felelősségünket egészségünkkel kapcsolatban.

Az önismeret fontossága – ez egy nagyon szerteágazó téma, azonban kikerülhetetlen véleményem szerint. Röviden tudnunk kell magunkról, milyen típusú emberek vagyunk, mire milyen érzelmi reakcióval válaszolunk, mennyire vagyunk képesek megbírkózni az akadályokkal, amelyekkel találkozunk, a stressz helyzeteket hogyan kezeljük, milyenek az emberi kapcsolataink, a saját életünket éljük vagy csak meg akarunk felelni az elvárásoknak stb. Ezek a dolgok az emésztésünkre jelentősen hatnak. Például a szorongás, a gyakori idegeskedés, félelmek, az állandó megfelelni akarás a szimpatikus idegrendszeri állapotban tartva minket gátolják az emésztő rendszer normális működését. A felelősségünk tovább terjed a változtatásra, a saját változásunkra is.

A helyes táplálkozás szintén egy nagy témakör, ebbe nem is megyek bele részletesen. Tudjuk, hogy miért fontos.

Rendszeres testmozgás, sport, jóga… kinek mi válik be. Rendkívül fontos a jó emésztéshez.

Ha érezzük, hogy valami nincs rendben az emésztésünkkel, mindenképp tenni kell időben a pozitív változás érdekében!

A shiatsu kezelésekkel hozzájárulunk az egészséges emésztés megőrzéséhez, a betegségek megelőzéséhez, illetve mint más problémák esetén is, ha már kialakultak, a gyógyuláshoz.

Többféle kezelési technika áll rendelkezésre. Alapvetően a masszázs mindig jó hatással van az emésztési folyamatokra a stresszoldó hatása miatt, a meridiánok kezelésével a szervekhez kapcsolódó energiapályákra hatunk így javítva a működésüket. A shiatsu kezelések alatt van lehetőség speciálisan a szerveket kezelni. Ezek kifejezetten hatásos módszerek.

Az eredmény egy ellazult, mélyen relaxált, felszabadult állapot és persze a javuló emésztés, ami visszahat a lelki és a szellemi megnyugvásunkra is.